İçme suyu sistemi olarak ters osmoz teknolojisi kullanılması gereken yerler için kritik 4 konu karşımıza çıkmaktadır.

  1. Yer Problemi
  2. Tank içindeki havanın bitmesi
  3. İlave hava kaynaklı hijyen riskleri
  4. Karşı Basınç nedeni ile atık su miktarının değişkenliği ve fazlalığı

Ters Osmoz için tasarlanan tankların içinde hava ve su özel bir malzeme ile ayrılmaktadır. Bu özel malzeme, su geçirgenliği olmayan fakat hava geçirgenliği minimize olan bir yapıdadır. Hava basıncı sayesinde suyun istenilen kullanım noktasına değişken basınç ile gitmesine yardımcı olur. Bu da su tüketimi arttıkça kullanım noktasından suyun daha az gelmesi ile sonuçlanır. Zaman geçtikçe aynı zamanda hava tarafındaki hava miktarı azalarak, tank sistemi çalışmaz hale gelmektedir. Hava takviyesi steril hava tedariği ile karşılanmalıdır.

Dinamik Tank sayesinde, depo miktarındaki su hep aynı miktarda kullanım noktanızdan akmaya devam ederken, hava kaybı vs gibi bir problem ile karşılaşmazsınız. Hava için ayrılan alanın olmayışı da normal ürünlerinden yarı yarıya daha az yer kaplamasını sağlamaktadır. Hava ilaveleri ihtiyacı olmaması da hava kaynaklı hijyen risklerini ortadan kaldırmaktadır.

İçerisinde hava ve su bulunan tanklar da tank içindeki su miktarı arttıkça, su üretimi yavaşlamakta ve atık su miktarı artmaktadır. Dinamik tank sisteminde ise karşı basıncın değişken olmaması sebebi ile üretimde değişkenlik söz konusu olmayarak düzenli üretim atık oranı sağlanarak kullanıcılar için ekonomiklik özelliğini korumaktadır.